Vleesbedrijf de Vries is sinds 1990 gespecialiseerd in het leveren van een breed assortiment hoogwaardige food en non-food producten bestemd voor horeca en groothandel.
Vleesbedrijf de Vries in de jaren ’90
Sinds 1990 is Vleesbedrijf de Vries een begrip in de vleeswereld in het noorden van Nederland. In 1990 is Joop de Vries samen met één personeelslid Vleesbedrijf de Vries begonnen in Kollumerzwaag. Jarenlange werkervaring in de vleessector hebben Joop een zeer gevarieerde kennis van vlees opgeleverd. Bij zijn voormalige werkgever kwam hij onder meer in contact met Oosterse horeca dat in de jaren ’80 in opkomst kwam. Aan de andere kant was Joop bij dat bedrijf ook zeer betrokken bij het ambachtelijk roken van vleesartikelen.
In 1990 heeft Joop de Vries deze twee markten gecombineerd binnen Vleesbedrijf de Vries. Beide markten zijn erg onderhevig aan seizoensinvloeden die elkaar prachtig opvolgen. Als het horecaseizoen is afgelopen dan wordt het weer vaak kouder. Dit betekent dat de tijd voor de stamppotten aanbreekt en dus de tijd voor gerookte artikelen.