Het is alweer 27 jaar geleden dat Jan en Geertje van der Bijl een nieuwe slagerij openden aan de Kerkstraat in Buitenpost. Nu is het tijd voor de volgende generatie: in mei worden Marc Stockmann en Eelkje Vlaanderen de nieuwe eigenaren van Slagerij van der Bijl.
Daarmee herhaalt de geschiedenis zich. Waar Jan en Geertje al in slagerijen gewerkt hadden voordat ze samen in Buitenpost begonnen, is dat voor Marc en Eelkje hetzelfde. Marc is als jonge jongen als krattenwasser in een slagerij begonnen, heeft alle diploma’s gehaald en werkt nu alweer 5 jaar in Buitenpost. Ook Eelkje werkte al jong in een slagerij in Dokkum en de laatste jaren bij de slager in Ternaard. En nu beginnen ze samen als ondernemer in de prachtige slagerij aan de Kerkstraat in Buitenpost, net zoals Jan en Geertje dat 27 jaar geleden deden.
Iedere dag zijn wij weer op zoek naar de beste vleesproducten. Gezonde en lekkere producten die wij met trots en met een gerust hart aan u kunnen verkopen. Wij vinden het dan ook heel belangrijk om te weten waar het vlees vandaan komt. Als consument wilt u niet alleen dat uw vlees goed van smaak is. U wilt ook weten dat het gezond voor u is en dat er ook rekening gehouden is met het dier en het milieu.