Kees Hendriks en Stefan Wubben runnen dit komkommerbedrijf sinds 2020 samen in Pijnacker. Kees startte hier in 2010 met het bedrijf en in 2011 oogstte hij de eerste komkommers. Daarvoor teelde Kees paprika’s, samen met zijn familie. Hoewel Kees en Stefan alles samen doen hebben zij wel beiden een specialisatie: “Voor Stefan is dat de verkoop en afzet van de komkommers, en voor mij de teelt”, vertelt Kees enthousiast.
Het bedrijf
Op in totaal 6,1 hectare bestieren Kees en Stefan samen het bedrijf Qcumber. Het bedrijf is opgedeeld in 2 delen (links en rechts van de schuur): een van 3,3 hectare en een van 2,8 hectare. Hier telen zij komkommers via hogedraadteelt. “In het begin was het pionieren omdat de komkommerteelt heel anders is dan de paprikateelt”, vertelt Kees. “En de belichte teelt bij komkommers was toen ook nieuw.” “Maar, inmiddels hebben we het in de vingers”, vult Stefan lachend aan. Er werken circa 45 medewerkers bij Qcumber, en in het zomerseizoen loopt dit op tot circa 60 medewerkers.