Bedrijfsinformatie

Oprichter Tom Metselaars begon zijn loopbaan vanaf 1967 in de verzekeringen op een assurantiekantoorkantoor in zijn thuisstad Nijmegen. Al snel werd duidelijk dat zijn hart veel meer bij de makelaardij lag dan bij Assurantiën. Vanwege een concurrentiebeding mocht hij echter niet als makelaar in Nijmegen werken en verhuisde daarom in 1970 naar Nuenen. Hij kon namelijk in Eindhoven beginnen als assistent-makelaar bij het toenmalige ‘makelaarskantoor Brabant’.

Na het behalen van de benodigde vakdiploma’s werd hij door de rechtbank beëdigd als register makelaar-taxateur. Na enkele jaren als kantoordirecteur kwam in 1981 dan de verwachte stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Ondanks dat de rente in die tijd bijna 13% was en de woningmarkt bijna stil stond, ging het met het bedrijf prima.
Dat was ook de reden dat echtgenote Heleen al snel stopte met haar werk als logopediste om mee te helpen in de zaak. Meer dan 25 jaar werkten ze succesvol samen met hun eerste personeelslid Elly, vanuit het kantoor aan huis in Nuenen-Zuid.

metselaars 2